Het wedstrijdseizoen is met de laatste selectie wedstrijden op de Braassem alweer ten einde. Een seizoen met wel hele mooie resultaten tijdens grote internationale wedstrijden voor het FamedCoach4SailingTeam!
We zetten ze even op een rijtje.

Open Nederlands kampioen, Lenny Hofman

Teamlid Lenny Hofman wordt in het begin van het seizoen tijdens de Dutch Youth Regatta "Open Dutch Champion" bij de Benjamins. En mag zich dus het hele jaar Nederlands kampioen noemen! Echt een hele knappe prestatie om tijdens dit grote internationale event als eerste te eindigen! 

Winnaar van de Silver Fleet Nieuwpoortweek, Bart van den Berg
Teamlid Bart van den Berg wordt tijdens de Nieuwpoortweek in België 1e in de Silver Fleet. Tijdens deze wedstrijd wordt onder zeer lastige omstandigheden op zee gezeild voor de kust van Nieuwpoort en er komen zelfs zeilers uit Amerika naar toe om hier hun wedstrijden te zeilen. 

Winnaar van de Kaagweek, Olaf Ganzevles
Iedereen die zeilt kent de Kaagweek. Een week lang zeilen er allerlei klasse zeilboten hun wedstrijden op de mooie Kagerplassen. De Kaagweek is de oudste zeilweek van het land met veel traditionele onderdelen. Naast de "grote" boten ontbreken de Optimisten uiteraard niet en wist teamlid Olaf Ganzevles deze klasse op zijn naam te zetten. 

Winnaar Trofeo Simone Lombardi, Romain Billy
Onze vaste invité, Romain komt uit Frankrijk en sluit zich bij de meeste internationale wedstrijden aan bij ons team. Naast dat het leuk en leerzaam is om met elkaar ook eens in het echt Frans en Engels te praten, kan Romain ook nog eens heel hard zeilen. En dat is ook leuk en leerzaam! Hij won dan ook dit mooie evenement in Italië. 

Winnaar Sneekweek 2017, Zeb van Dorst
Weer zo'n klasieker, de Sneekweek. Dit jaar was het Zeb van Dorst die namens ons team de 1e plaats bij de Optimisten binnen haalde. Een week zeilen met wisselende omstandigheden en heel veel boten die op lastige banen hun weg zoeken. Zeb kreeg het voor elkaar hier als eerste te eindigen.

Selectie voor Kern- en Jeugdploeg
Met name door hard te trainen en met veel plezier van en met elkaar te leren hebben als team niet alleen mooie resultaten behaald. Maar zorgde dit ook voor hoge noteringen in de selectiestand
Hierdoor leverde het FamedCoach4SailingTeam dit jaar wel zeer veel zeilers af aan de jeugd- en kernploeg!
Zeb, Lenny en Hidde zijn voor de jeugdploeg geselecteerd en Frank heeft een plek bij de kernploeg behaald.

Het was al met al een mooi seizoen
De zeilers hebben veel van elkaar geleerd. Hard trainen is leuk als je het maar met elkaar doet en zeker als je daarvan de resultaten gaat zien. Iedere zeiler van ons team heeft aan zijn eigen leerpunten gewerkt en er zijn mooie resultaten geboekt. Dat hoeft heus niet altijd een podium plaats te zijn, het voor het eerst behalen van de Gold Fleet of een hogere selectiestand geeft veel voldoening en zelfvertrouwen. Iets waar je ook naast het zeilen veel aan hebt. Nu nog een paar laatste events zoals het Test event in Scheveningen en uiteraard de Boterletter in Rotterdam. 

Momenteel zijn we druk bezig met de samenstelling van het nieuwe FamedCoach4SailingTeam en komende week zal dit bekend worden gemaakt. Hou de site dus goed in de gaten!

Team 2017 site

Sponsor ons gratis!

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Een activiteit van Coach4Sailing.nl