Een prachtig weerzien met onze Belgische vrienden op de Open Belgische Kampioenschappen te Nieuwpoort. Naast het mooie weer waren er weer mooie resultaten voor het FamedCoach4SailingTeam. Floris veroverde de eerste plaats bij de Benjamins en werd tevens derde in het algemeen klassement. Jasmijn werd eerste bij de meisjes en zevende in het algemeen klassement. Wederom wist Folkert boven zichzelf uit te stijgen

met een zesde plaats!

140919NieuwsTeamRIB

140919NieuwsJasmijnFolkert

De vier wedstrijden op zaterdag kwamen pas laat tot stand, waardoor de kids pas na zeven uur ’s avonds van het water kwamen. Uitgeput maar voldaan zo snel mogelijk aftuigen, nabespreken om vervolgens een snelle hap te nuttigen en daarna het bed (en niet het zwembad) in te duiken.
De zondag zag er veelbelovend uit met iets meer wind, echter er was ook iets meer stroming. Zoveel meer stroming dat het voor sommige zeilers leek op een achteruit zeilwedstrijd. Het gevolg was dat het wedstrijdcomité besloot de wedstrijd af te breken. Hierna werd er gewacht op wat meer wind. Helaas kwam de wind niet en bleef de stroom sterk. Er werd dus niet meer gestart.
Jammer voor de zeilers en voor de organisatie, maar het deed niets af aan het prachtige weekend.

140919NieuwsJasmijnFolkert

Totaaluitslag van de Optifall – Open Belgian Championship:

https://www.sailing.today/5d3ec63c14b8bd4e7b1c6d82/results

http://http//www.optifall.be