Nieuws

Nieuws312020NewYearCoach4Sailngnl

 

 

 

 

 

 

 

 


Coach4Sailing wenst iedereen een gezond en sportief 2020!

In dit nieuwe sportieve zeiljaar zal Coach4Sailing weer zeilers op internationale wedstrijden coachen én weer heel veel clinics, midweektrainingen en zeilwedstrijdkampen organiseren in de Optimist, Dart 18, Laser en Splash.
2020 belooft zeker een sportief jaar te worden, waarin ook de Olympische Spelen worden gehouden.

De begeleiding van het succesvolle FamedCoach4SailingTeam is in 2020 weer één van de hoofdactiviteiten.
Nieuw is dat Coach4Sailing 3 Darts Teams op weg naar de WK Dart 18 in La Rochelle gaan begeleiden. In december trainden we al in Barcelona.

Ik wil hierbij ook graag al onze sponsoren en adverteerders bedanken voor hun geweldige ondersteunig in 2019.
Hoofdsponsor Fa-med, Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, Sailcenter en de Lijnenspecialist, hartelijk bedankt voor jullie ondersteuning in 2019.
Suppliers Optiparts en Nova Yachting, bedankt!

Ook zeilers, zeilsters, ouders, trainer-coaches, bestuursleden clubs, verenigingen, clubs, klassenorganisties en havenbedrijven, dank voor de prettige samenwerking. 

We zien jullie in 2020 weer graag op en rond het water! 

Han Beverwijk, hoofdtrainer Coach4Sailing, Amstelveen


- Coach4Sailing Clinics 4 FUN, 2 WIN -
 

Nieuws312020LogKlassen30kbCoach4Sailingjpg

 

 


 

 

Het nieuwe FamedCoach4SailingTeam was dit weekend succesvol met 3 zeilers in de top 5 op de Boterletter RZV wedstrijden op de Kralingse Plas in Rotterdam.

Na de trainingen van het nieuwe team in november waren de resultaten van hard werken op de eerste officiële wedstrijd duidelijk zichtbaar.
De 1e plaats van Rik Dieperink, 4e van Olaf Ganzevles en de 5e plaats van Bart van den Berg mag je een goed resultaat noemen.

Deze winter en in het voorjaar 2017 kunnen Optimisten-zeilers meetrainen met het FamedCoach4SailingTeam.
Deze zogenaamde invités kunnen dan niet alleen veel leren, maar ook nog eens kennismaken met het FamedCoach4SailingTeam en haar trainer.

Kijk voor de trainingsdagen in het menu Agenda 

Wil jij als Optimistzeiler deze winter ook je zeilniveau op een hoger peil brengen?
Pak die kans! Stuur het contactformulier in of stuur een mailtje naar Coach4Sailing.
Ik zal dan vooraf aan de training contact met je opnemen.

Als we niet kunnen varen dan gaan we theorie, regelkennis of video-analyse doen. Natuurlijk gaan we ook fysiek aan de slag!

Lees het verslag van de Boterletter RZV wedstrijden op de website van het Optimisten team: www.famedcoach4sailingteam.nl

Han Beverwijk, als Optimist-trainer
Coach4Sailing, Amstelveen.

Boterletter 2016 4 klein


 

Het is weer de tijd van de OCN-najaarsselectiewedstrijden.
Na het laatste Optimist-selectieweekend op 1 en 2 oktober op de Braasseemermeer formeren de meeste trainingsgroepen, waaronder de Watersportverbond Talentgroepen en veel zeilclub hun nieuwe team voor 2017.  

Han Beverwijk is ook bezig met de samenstelling van het nieuwe FamedCoach4SailingTeam voor Optimistzeilers. Ben je net zo ambitieus als de huidige teamleden en/of denk je een plekje in de Delta Lloyd Optimist Jeugd- of Kernploeg net mis te lopen, neem dan vrijblijvend contact met Han of een van de teamouders op voor meer info over ons team!

Veel van onze oud-teamleden zeilen nu al op het hoogste niveau in de Optimist en vervolgklassen: Emma Savelon werd dit jaar WERELDKAMPIOEN Laser 4.7 en Mirthe Akkerman WERELDKAMPIOEN Laser Radial Under 19!

In de week na de selectiewedstrijden op de Braassem gaan we het nieuwe team samenstellen. We selecteren voornamelijk op de ambitie van de jonge zeiler. Een hoge klassering op de OCN Jaarklassement is dus niet direct nodig om een uitnodiging voor het nieuwe Famed-team te ontvangen. 

Mail voor vrijblijvende informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op!

Op 10 oktober 2016 is bekend wie er in het nieuwe Famed Coach4SailingTeam 2016-2017 zitten.


Han Beverwijk, hoofdtrainer FamedCoach4SailingTeam.

www.coach4sailing.nl
www.famedcoach4sailingteam.nl


Nieuws210916C4STeamsept2016FC4ST

Nieuws210916C4STeamseptFC4STMikkiTeam2016FC4ST

Team2016PortZelandeFC4ST

WedstrijdbegelC4S

Nieuws210916C4STeamseptSleepMarjaFC4ST


De nieuwe leden van het FamedCoach4SailingTeam 2016-2017 zijn bekend. Het zijn de Optimistenzeilers Rik en Jeroen Dieperink en Thomas de Graaf. We wensen hen een hele mooie tijd in ons ambitieuze FamedCoach4SailingTeam. In november en december bestaat de mogelijkheid dat nog nieuwe leden bij het team komen.

Jelle van der Meer, Marijn Schortinghuis en Victor de Vreede hebben in oktober na het laatste OCN Selectieweekend op de Braassemermeer het Team verlaten. Ze vervolgen hun zeilcarrière in o.a. de Laser 4.7. We wensen hen veel succes.

We begonnen vorig jaar oktober met een jong nieuw team. Ons team was heel succesvol, ook omdat Maurits Vermeulen naar de WK 2016 mocht. Maurits is na de DYR naar de Kernploeg gegaan.

Ook andere oud leden van het FamedCoach4SailingTeam zijn succesvol. De nummer 1 van het OCN jaarklassement is Paul Hameeteman. Hij is de zogenaamde klassekampioen bij de jongens. Alba Camacho Soares is 4e op de ranglijst en klassekampioen bij de meisjes. Maurits Vermeulen werd 3e.

Het FamedCoach4SailingTeam 2015-2016 dankt hoofdsponsor Fa-med en de sponsoren Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, Feadship, NovaYachting, Turnaround Advocaten, Sailcenter, de Lijnenspecialist, Foto de Boer en supplier Optiparts voor hun geweldige ondersteuning!

Dank gaat zeker ook uit naar alle team ouders voor al hun inzet, gezelligheid en hulp!

Han Beverwijk,  trainer FamedCoach4SailingTeam,
Coach4Sailing, Amstelveen.

Nieuws151016C4SwwwHenM

Nieuws151016C4SwwwMarijn

Nieuws151016C4SwwwVictor

Nieuws151016C4SwwwHenMJelle

Zie de foto's van Philip Panjer van boven naar beneden zie je de Coach4Sailing Coachboot met trainers,
Optimistzeilster Marijn Schortinghuis  en Optimistenzeilers Victor Vreede en Jelle van der Meer.


 

Het Famed Opti Summer Event 2016 heeft plaatsgevonden op 20 en 21 augustus bij de toplocatie van Sail-Today direct aan het Markermeer in Muiderzand (Almere). Ondanks de afsluiting van de snelweg A1 en alle wegwerkzaamheden wisten vele fanatieke Optimistenzeilers en zeilsters de locatie te bereiken. En niet voor niets.

Schitterend weer

We hadden zaterdag 20 augustus schitterend weer om op groot water te trainen. Omdat er ook C zeilers meededen was het voor sommigen best wel spannend zo voor het eerst op het grote water, dus gelukkig was het lekker zonnig. De windopbouw kon niet mooier! In de ochtend windkracht 3 vanuit het zuiden waardoor de golfslag klein was en later toenemend naar een stevige 4 iets naar west draaiend zodat de moeilijkheidsgraad geleidelijk omhoog ging.


Hard getraind, veel geleerd
De trainingen werden onder leiding van hoofdtrainer Han Beverwijk gegeven door oud FamedCoach4SailingTeam leden, Lotte de Groot en Titouan Savelon en gasttrainer Yorick Verzijden. Tevens waren oud FamedCoach4SailingTeam leden; WK zeiler Maurits Vermeulen en EK zeiler Paul Hameeteman aanwezig zodat de andere zeilers van hun boothandling en race opbouw konden leren. 

Door de A, B en C groepen te rouleren onder de trainers kreeg iedere groep dezelfde training op verschillende diciplines maar dan op aangepast niveau. Hierdoor kon er zeer efficient getraind worden en zag je heel snel verbetering ontstaan. Zo begonnen de C zeilers eerst nog wat onwenning aan de "hazenstartjes", al snel had iedereen het door en konden er vele starts geoefend worden.

De A en B zeilers werden door de trainers met name op techniek en tactiek getraind. Maar ook boeirondingen en zo gunstig mogelijk naar de Gate varen waren aandachtspunten waaraan veel aandacht is geschonken. Naast het trainen met elkaar en leren van elkaar kregen de zeilers individuele aanwijzingen van de trainers op het water. Fun en chillen

Na de trainingen op zaterdag begon het FUN programma en konden de zeilers (en ouders) meeracen met de grote rib van EvenLos. Sail-Today had Supboards beschikbaar gesteld en FamedCoach4SailingTeam kledingsponsor Edzard Morsch van Zhik hield een wedstrijd wie binnen een bepaalde tijd de meeste zwemvesten kon aantrekken. Daarna sloten we de zaterdag in de avondzon af met drankje en een door Fa-med gesponsorde barbecue. 


Zondag ging het erom!

Wedstrijden varen onder de zeer ervaren wedstrijdleiding van de heren Dirk Jan Broertjes en Henk de Jong. Eerst drie "Up-Down" wedstrijden en na de lunch de grote race met beruchte Le Mansstart. Het regende pijpenstelen bij de eerste races maar gelukkig klaarde het later op de dag op en kwam zelfs de zon door.

Iedereen heeft heel goed gevaren. Er zijn grenzen verlegd, vrienden gemaakt, nieuwe dingen geleerd, mooie prijzen gewonnen, maar vooral veel sportiviteit getoond en plezier beleefd. Het was een zeer geslaagd weekend met elkaar; ouders, zeilers van diverse verenigingen, WK en EK zeilers, trainers, sponsoren en vrijwilligers! 

Met dank aan de wedstrijdleiding (de heren Dirk Jan Broertjes en Henk de Jong), trainers, evenementsponsoren (Famed en NovaYachting), beschikbaar stellen van ribs door Sailcenter, prijzensponsoren (Zhik en Hofman Bouwgroep), Funfactor EvenLos en Sail-Today, Marina Muiderzand voor het gratis hellingen van de RIB's, en hulpouders van het FamedCoach4SailingTeam.

Hartelijk bedankt Philip Panjer, Dirk Jan Broertjes en Remco van den Berg voor het maken van mooie professionele foto's van dit Optimisten event.

Voor de foto's van Philip Panjer van het Famed Opti Summer Event....klik hier
Voor de foto's van Remco van den Berg van het Famed Opti Summer Event....klik hier 
Voor de foto's van Dirk Jan Broertjes van het Famed Opti Summer Event ................klik hier
Voor de foto's van het Famed Opti Summer Event van Han Beverwijk van Coach4Sailing............klik hier

 

NieuwsFC4ST2016FOSETerreinVlag

NieuwsC4S2016FOSEtribune

 

NieuwsC4S2016FOSEbbq

NieuwsC4S2016FOSEstart

NieuwsFC4ST2016FOSEprijsuitrOlaf

NieuwsC4S2016FOSEprijsuitr


 De sponsoren van het FamedCoach4SailingTeam 2015-2016 zijn Fa-med (hoofdsponsor), Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, Feadship, NovaYachting, Turnaround Advocaten, Sailcenter, de Lijnenspecialist en Foto de Boer.