Event-organisation


Informatie: Coach4Sailing helpt uw organisatie bij het organiseren van evenementen. 
Dit hebben we georganiseerd:

Fa-med Klantendag in Workum:


Opbouw en voorbereidigen voor de Fa-med klantendag in Workum


In 2015, 2016 en 2017 was Coach4Sailing mede-organisator van het Famed Opti Summer Event in Muiderzand.
Coach4Sailing regelde de Optimist-trainingen en was verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijden.
Han Beverwijk van Coach4Sailing gaf een workshop over Zeiltrim in de Optimist.
De sponsors van het FamedCoach4SailingTeam hielden workshops en showden hun producten. 


Aan de 3 succesvolle dynamische Famed Opti Summer Event met veel fun hebben veel beginnende- en top Optimistzeilers deelgenomen!


 Augustus 2016 : Famed Opti Summer Event in Muiderzand voor Optimisten A, B en C. 
                                    

                                              famed site2

Onze Hoofdsponsor Fa-med uit Amersfoort is ook sponsor van dit leerzame en leuke evenement geweest. 


In 2016 werden we extra ondersteund door event-supporter Nova Yachting uit Bruinisse.

                                                 novayachting


170616 2 NieuwsCoach4FOSE2016IMG 0030


DagtrSofiaADW15

Famed Opti Summer Event voor Optimisten A, B en C in Muiderzand 2017

26 en 27 Augustus 2017 


Een weekend trainen, wedstrijden, clinics, BBQ en vooral lol met veel Optimist-zeilers, trainers én ouders! 

We nodigen je uit deel te nemen aan het Famed Opti Summer Event dat alweer voor de 5e keer in Muiderzand plaatsvindt.

Een weekend trainen, wedstrijden, clinics, BBQ en vooral lol met veel Optimist-zeilers, trainers én ouders!

Het Famed Opti Summer Event wordt georganiseerd door het FamedCoach4SailingTeam voor Optimistzeilers in de Optimist A, B en C.

Je kunt nu op deze webite inschrijven voor het 5e Famed Opti Summer Event en je kunt je aanmelden voor de barbecue op zaterdagnamiddag.

Inschrijfgeld per zeiler inclusief barbecue: euro 8,00.

Ouders, broertjes en zusjes kunnen ook met de gezellige barbecue meedoen. We vragen daarvoor wel een bijdrage.

SVP wel vóór 14 juli aanmelden op www.coach4sailing.nl, menu "INSCHRIJVEN".

Zeilers kunnen zich hiervoor in juni 2017 inschrijven.  Schrijf in.... klik hier 

Klik hier om in te schrijven voor het Opti Summer Event en om aan te melden voor EXTRA deelnemers voor de barbecue.

Volg de ontwikkelingen van de het Famed Opti Summer Event op Facebook.

Have FUN and see you in Muiderzand!

Volg de ontwikkelingen van de het Famed Opti Summer Event 2016 en 2017 op Facebook.

Als je meer wil weten over het Famed Opti Summer Event. Lees dan het veslag hieronder.

OptiSummerTeam2015
  Het Famed Opti Summer Event 2015 met de Optimist-zeilers van het FamedCoach4SailingTeam


 

fosepromoteam8664

 Verslag van het Famed Opti Summer Event  24 en 25 augustus 2013 bij Marina Muiderzand

Op 24 en 25 augustus vond het eerste Famed Opti Summer Event plaats: Een laagdrempelig weekend waar alle Optimist zeilers welkom waren en waar de ‘FUN! centraal stond.

Niets moest en alles mocht.Het was een weekend van trainen, wedstrijden, clinics, BBQ en vooral lol met vele Optimist zeilers en hun ouders. In totaal hebben er het hele weekend wel 68 zeilers meegedaan. Een geweldig mooi aantal als je bekijkt dat bij de Sneekweek ongeveer hetzelfde aantal Optimisten meededen.

Op zaterdag heeft iedereen getraind samen met de clubtrainers (Joanne Lampen, Yorick Verzijden en Roeland van KRZ&RV Muiden) en de drie Coach4Sailing gasttrainers Lotte de Groot, Benjamin Wempe en Rick Spelde. Met zijn allen trainden zij vol enthousiasme de verschillende A, B en C zeilers. Het was prima trainingsweer. Het was ook heerlijk zonnig, waardoor er echt een sfeer ontstond van een “tropisch” Summer Event! Dit kwam natuurlijk ook, omdat kinderen en ouders lekker in de ligzakken konden chillen. Zeer relaxed!

Het Famed Opti Summer Event promotieteam (Frederique Bol, Roos Bouwer en Valerie van Empel) deelde vol enthousiasme stickers aan iedereen uit en verlevigden de sfeer van het Event.

Dirk Jan Broertjes en Patrick Spaander hebben van het hele Event prachtige foto’s gemaakt.

De ouders konden in deze zonnige omgeving diverse nuttige clinics en workshops bijwonen.

Han Beverwijk hield een Trimclinic gericht op zeiltrim van de Optimist, die door veel ouders met veel interesse werd gevolgd. Ook werd er voorlichting gegeven over de keuze van het materiaal (boten, masten, zeilen).

Tevens was er een clinic mbt onderhoud- en -reparatie tips aangeboden door Sailcenter. Iedereen kon vragen stellen over alles rondom het onderhoud en het repareren van Optimisten. Er stond een Optimist op het strandje opgesteld waardoor de onderhoudstips ook nog eens “live” werden getoond. Mooi om te zien hoe glad je een Optimist kan krijgen met allerlei poetsmiddelen. Met andere woorden: de tips waren heel nuttig voor alle ouders en kinderen die hun bootje zo goed mogelijk geprepareerd willen hebben.  

Ook werd er een Splitsworkshop aangeboden door De Lijnenspecialist. Jan-Willem Polman toonde mooie instructiefilmpjes over hoe je zo goed mogelijk lijnen kan splitsen. Het was vervolgens leuk om te hoe ouders met de tong uit de mond hun best deden om zo mooi mogelijk hun lijn te splitsen. Vol trots konden ze na afloop hun creaties aan elkaar tonen.

Chris de Groot van BIGBIKESsmallbikes hield een wedstrijd voor ouders wie er zo snel mogelijk een vouwfiets in elkaar kon vouwen. Er werden inderdaad toptijden gehaald, waarbij toptijden werden gehaald waarvoor ’s avonds bij de BBQ een prijs werd uitgereikt.

Alle zeilers en ouders konden bij de Magic Marine Workshop vragen stellen over “Zeilen met de juiste kleding”. Erg nuttige informatie.

Daarnaast waren er de hele dag diverse leuke activiteiten zoals RIB Racing (van Even Los) en een zeephelling. Vol enthousiasme storten de kinderen zich met gevaar voor eigen leven met het hoofd naar voren of naar achteren van de helling. Ook elkaar natspuiten met de waterslang die werd gebruikt om de helling met zeep goed glad te houden was een leuke activiteit.

Ter afsluiting van de zaterdag was er een BBQ bij Sail-Today aangeboden door Famed. De BBQ was mede een succes, omdat Wilbert, Anneloes en Roos Mulders ongekende roosterkwaliteiten bleken te hebben, zodat er heerlijk gebakken vlees kon worden geserveerd.Jammer dat aan het eind van de BBQ het een beetje ging regenen. Maar toen was gelukkig bijna iedereen al uitgegeten.


Op zondag stond een aantal zeilwedstrijden centraal. Henk de Jong (wedstrijdleider bij WSV Het Witte Huis) en Dirk Jan Broertjes (wedstrijdleider van WV de Koenen) waren bereid gevonden om de wedstrijden te leiden. Er werd een goede baan uitgelegd en er werden twee professionele races gevaren.

Na de lunch was oorspronkelijk de bedoeling, dat er een rondje Pampus zou worden gevaren. Dit was helaas niet mogelijk in verband met te weinig wind. In de plaats daarvan werd een race gehouden met een Le Mansstart waarbij er eerst een stuk moest worden gerend naar de Optimisten. Iedereen liep elkaar voor de sokken, maar het stimuleerde zeker het fanatisme waarmee de kinderen naar hun bootjes renden. Vanaf het strand werd er gevaren naar het eiland dat iets verder op ligt.

De zondag werd afgesloten met een prijsuitreiking waarbij in totaal 6 prijzen (beschikbaar gesteld door Sailcenter) werden verdeeld. De uitslagen waren als volgt:

Optimist A:
1. Lars Postma 
2. Teun in der Maur
3. Pim Jager famedcoach4sailingteam

Optimist B:
1. Ole Grootes
2. Ties Wijbinga
3. Sam Groenendaal

Optimist C:
1. Hugo Brouwers
2. Charlotte den Dekker
3. Adriaan Ouwerkerk    

Concern / Schoenmakers Communicatie-projecten had nog een speciale prijs (een iPhone windmeter) voor de winnaar van de Le Mansstart (de derde race).

Bij de tombola die werd gehouden werd een nieuw Optimistzeil ter beschikking gesteld door Nic Bol van Quantum Sails Nederland.

Zeilers en de ouders gaven aan, dat ze tijdens het weekend ontzettend hebben genoten en dat het evenement volgend jaar voor herhaling vatbaar is.

Met andere woorden: Het werd een weekend om nooit te vergeten!

Speciale dank aan Sander Haandrikman van Sailcenter voor de organisatie van het Event vooraf, Famed, Kraan & Partners en Coach4Sailing voor de het tot stand komen van dit Event.

Het Famed Opti Summer Event staat voor volgend jaar gepland op 23 en 24 augustus 2014.

fosetribune8668

 Ook in 2021 
werkt het Coach4SailingTeam met invité's. Ben je als Optimistzeiler geïnteresseerd om mee te trainen, dan is dit een mooie gelegenheid om met veel plezier een weekend veel te trainen en kennis te maken met het leuke Coach4SailingTeam voor Optimistzeilers. Kijk in het menu AGENDA de events met invités en data.

                               famedcoach4sailingteam

 


Een activiteit van Coach4Sailing.nl