Coach4SailingTeam

 

Actueel LogoCoach4SailingTeamSticker640NavyBlueWirrteondergrondmaart 2024 

Er komt weer een nieuw Coach4SalingTeam 2024. Dit is een goed en leuk bericht. Want het (Famed)Coach4SailingTeam heeft afgelopen jaren heel veel goede zeilers gehad, die zich als team met heel veel plezier verder ontwikkeld hebben. Heel veel topzeilers nu zeilend in andere klassen hebben bij Coach4Sailing getraind.  

We zijn blij dat we ook twee nieuwe sponsoren kunnen aankondigen. Het zijn Dispermill uit Almére en Optiteam uit Antwerpen! Supergoed en mooi dat deze bedrijven de jonge zeilers van het Coach4SailingTeam gaan ondersteunen. Bedankt Dispermill en Optiteam, Optigear, we kijken uit naar een mooie samenwerking!
 

 logo640DispermillBW2024         LogoOptiteam vierkant rgb


De leden-zeilers van het nieuwe Coach4SailingTeam 2024 vinden het fantastisch mooi om met andere Optimistzeilers te trainen. Alle Optimistzeilers zijn welkom om met Coach4SailingTeam-trainingen en coaching bij wedstrijden mee te doen!

Zeilers
, kijk in het menu dagtrainingen  of in de agenda voor de mogelijkheden.

Doe in het voorjaar mee aan de Wintertrainingen 2024, wedstrijdbegeleiding op de Magic Marin Easter Regatta en/of Dutch Youth Regatta, DYR-ONK 2024. 


Mail vrijblijvend als je als je aan de facultatieve trainingen en/of coaching op wedstrijden met ons wil zou willen doen door ons een contactformulier te sturen. We nemen dan contact met je op. 


LogoCoach4SailingTeamVerkleindJPG
Zeil je in de Optimist? 

Wil jij ons nieuwe team 2024 komen versterken?

Je kunt dit voorjaar al met trainer Han Beverwijk bespreken wat de mogelijkheden. We zijn namelijk op heel veel evenementen.en het is dan makkelijk om elkaar kennis te maken. 

Je kunt ons ook mailen als je interesse of vragen hebt over het Coach4SailingTeam of om te bespreken hoe je in het Coach4sailingTeam 2024 kan komen! 

 

 

logo640DispermillBW2024 

JogoOptiteam horizontaal rgbCropped


Coach4SailingTeam Trainingen 2024 Medemblik

 

 

 


                In 2023 was er geen Coach4SailingTeam. Trainer-coach Han Beverwijk is in 2023 vooral druk geweest met Coach4Sailing trainingen, een lange periode van Optimisttrainingen, Clinics en wedstrijdbegeleiding van het NTT- JTT OCN, voor de GWV de Vrijbuiter (LTT en Buitenploeg) en Coach4Sailing-zeilers op de International Vila de Palamós Trophy 2023 in Spanje.
In de zomer zijn naar Bridlington-UK geweest voor trainingen en couching van NED-zeilers op de Dart 18 Worlds, WK 2023.
In Nederland traint-begeleidde Han nu het Jeugd Training Team (JTT-OCN) van de Optimist Club Nederland, het Loosdrecht Talent Team (LTT GWV de Vrijbuiter), de Optimist Buitenploeg en Optimistzeilers die zich per event online-aanmelden, de HJC Optimisten wedstrijdgroep (ieder donderdagmiddag) en ILCA-zeilers bij WV de Koenen en RS Aero-, Laserzeilers van GWV de Vrijbuiter. Kortom, het was een druk en interresant zeilprogramma met verschillende klassen.


SoalBeachResortLogo2024
Coach4SailingTeam Trainingen 2022 IJsselmeer, It Soal. 


                  
Najaar 2022 voorbespreking training in Workum


Na de training op het IJsselmeer is er weer genoeg tijd voor ontspanning 


Verslag van de Ora Cup Ora 2022 van Sebastiaan van Ofwegen 


We begonnen de Ora cup Ora eerst met een aantal dagen training. Helaas was ik niet bij alle dagen maar bij de laatste training gingen we vooral tactiek met de bergen oefenen. Dit ging redelijk goed en iedereen begon het heel erg snel te begrijpen. 

Vrijdag was de eerste racedag en we begonnen om één uur met de eerste start. We voeren op de Ora wind die 10 tot 15 knopen was. Pin was heel erg hoog alle dagen maar uiteindelijk was het toch voordeliger om startschip te starten door de draaiende wind verder in het kruisrak. We voeren drie wedstrijden waarna we terug gingen.

Zaterdag begonnen we met de eerste start om half negen omdat er ernstig noodweer was voorspeld. We voeren deze dag dus op de Peller.
De Peller was twintig tot vijfentwintig knopen. Zaterdag voeren we ook 3 wedstrijden. Dit was de laatste dag van de qualifiers en we gingen nu over op de medals.
De meeste Nederlanders Optimistzeilers zaten in de Silver-fleet.

Zondag hadden we weer om half negen eerste start. Echter omdat er de vorige dag geen Ora was gekomen door het noodweer was de wind heel onstabiel en lastig. De wind was ook redelijk zwak met 5 tot 10 knopen.
Zondag was de laatste dag van het event en zondag middag was dan ook de prijsuitreiking waar Liselot Bijlsma de prijs van derde Cadetti wist te bemachtigen.
Dat is een prestatie waar heel het Coach4sailingTeam trots op mag zijn!

Sebastiaan van Ofwegen


Verslag van Fenna de vries de Optispring en de 1e EK- en WK Optimist-Selectiewedstrijd 2022Optispring 9 &10 April 

De vrijdag avond hebben we een voorbereidingstraining gehad, waar we starten en tactisch varen hebben geoefend, wat erg goed ging! Op zaterdag hebben we 4 wedstrijden  kunnen varen, er was genoeg wind dus we konden hard varen en knallen?. Er stond een wind van rond de 22 knopen met soms wat harde vlagen. Tactisch kon je het beste midden-pin starten, dan best wel een stukje doorvaren en niet te laat bij de layline komen.

Zondag was er erg weinig wind waardoor we op de kant één uur uitstel hadden. Toen we het water opgingen leek er wind te staan maar die zakte eruit. Later kwam er nog een beetje zeewind maar dat was niet genoeg om een wedstrijd te kunnen varen:( 
Iedereen heeft een super gezellig weekend gehad.

Al de 12 Coach4SailiongTeam-zeilers deden het goed in deze eerste OCN Selectiewedstrijd.
Ik wil graag nog een aantal bijzondere Teamprestaties noemen:Livia:haar eerste selectie
Fenna: 1ste meisje, 12de overal (8ste nederlander)?
Sebastiaan: 20ste en Fimme: 23ste.

Kortom een leuk weekend met top prestaties. We zijn klaar om nog 2 selecties te winnen.

Tot snel op het water:)

Fenna de Vries 

EventAct2022Optospr2RIBSFennaRustRIBoverSB

EventAct2022OptosprFennaBoeiOranje3Opti2022

EventAct2022Optospr2RIBSebastiaanPorMutsKoud

EventAct2022Optospr2RIBSgeen Wind 20220410 

EventAct2022OptosprTeamHanRIBWachten

EventAct2022OptosprMuurzittenPrijuitreiking

EventAct2022OptosprTeamHenM1ePrijsFenna
Fenna 1e Meisje! Trotse Coach4SailingTeam-leden poseren nog even na de prijsuitreiking op Marina Port Zélande   


Zeil je in de Optmist ? 
Wil jij in 2023 ons nieuwe team komen versterken?

Op 10-10-2023 wordt weer een nieuw team geformeerd. 

Je kunt dit najaar al met trainer Han Beverwijk bespreken wat de mogelijkheden. We zijn namelijk op heel veel evenementen.en het is dan makkelijk om elkaar kennis te maken. 

Je kunt ons ook mailen als je interesse of vragen hebt over het Coach4SailingTeam of om te bespreken hoe je in het Coach4sailingTeam 2022-2023 kan komen! 


EventActRIBOptioverBBvdw 20220206

 


                  


 

Meer informatie

Zeilteams van Coach4Sailing van 2010 tot heden

Het Coach4SailingTeam van ambitieuze Optimistzeilers is een voortzetting van het succesvolle zeilteam FamedCoach4SailingTeam dat sinds 10-10-2010 bestaan heeft.
Op 10 oktober 2020 is het ambitieuze Coach4SailingTeam opgericht. Dit succesvolle zeilteam bestond uit 12 Optimistzeilers. 
In oktober 2021 hadden we 9 Optimistzeilers. Het huidige nieuwe Coach4SailingTeam 2021-2022 heeft na DYR, het 2e instapmoment voor nieuwe leden, 12 leden.

Iedere Optimistzeiler kan zich als lid van het Coach4SailingTeam aanmelden. In een intake-gesprek met zeiler en de hoofdtrainer zal beoordeeld worden of de Optimistzeiler lid van het team kan worden.

10-10-2010  >>>> 10-10-2020 >>>> 10 jaar FamedCoach4SailingTeam >>>> Coach4SailingTeam 2021

        famedcoach4sailingteam         >>>>>>>>>               LogoCoach4SailingTeamVerkleindJPG


ZEILERSVERSLAGEN Coach4SailingTeam:


EventAktC4StPrijzenMuiden2021Combi
                                                                                                                                                        (foto: Reignier de Jong Schouwenburg)

Verslag van Fimme Boekhoven van de Combi-wedstrijden op 23 en 24 oktober 2021 in Muiden

Aan het einde van de herfstvakantie hebben Joost, Tijme en ik (Fimme) meegedaan aan de Combi. Het was de eerste wedstrijd met het nieuwe Coach4SailingTeam 2021-2022.
Helaas kon niet iedereen er bij zijn. Het was een prachtig weekend met heerlijk weer.

De wind was wel wat licht met veel shifts. Het was niet zo’n groot veld maar we hadden met het team een hele leuke onderlinge strijd om de eer. We hebben elkaar in de wedstrijd ook veel geholpen.
We hebben de wedstrijd gevaren als een trainingswedstrijd, waarbij Joost en ik het elkaar heel moeilijk gemaakt hebben. Na de eerste dag stond ik eerste, halverwege de tweede dag kwam Joost heel dichtbij; het verschil was nog maar 3 punten.
We hebben het echt heel spannend gemaakt en na 9 wedstrijden bleek ik toch gewonnen te hebben. Ik was superblij met deze overwinning!
Ik vond het extra leuk om hier te winnen, omdat ik in Muiden begonnen ben met zeilen en daar nog veel zeilvrienden heb.

Ik was ook superblij voor Joost, omdat hij de Benjamin klasse gewonnen had. Tijme was heel knap vierde geworden.

We hebben na de prijsuitreiking mijn overwinning gevierd met een ‘jonas’ in het water ; dat was wel koud!

Het was een heel leuk weekend met andere twee jongens van het team.

Als laatste wil ik de KNZ&RV bedanken voor dit fantastische evenement!

Fimme Boekhoven


In november en december is het nieuwe Coach4SailingTeam 2021-2022 hard aan het trainen in Muiden en in Medemblik. 


UItstekend resultaten voor het Coach4SailingTeam op de A B Selectiewedstrijd Braassem in oktober:
Joost Pfeiffer wint de eerste prijs bij de Benjamins. Maurits wordt 2e. Max 6e plek en Fenna 1e Nederlands meisje! Gefelicteerd! 

Fantastisch goed dat er 6 Coach4SailingTeam-zeilers in de top 20 eindigde op de AB Selectiewedstrijd 2021 met 100 deelnemers.


Verslag van het ONK Optimist 2021 en United 4 Sailing op 25 en 26 oktober van Maurits Melens: 

Ik ben Maurits, ik ben 11 jaar en ik ben afgelopen weekend in Medemblik Nederlands Kampioen Optimist Benjamin 2021 geworden.

Het was een weekend met weinig wind en dat is niet altijd mijn sterkste punt.

TeamledenPortr300FelixMulderHet was een heel spannende strijd tussen mijn teamgenoot Felix Mulder en mij.

We hadden helaas maar drie wedstrijden gevaren maar het ging wel goed bij mij.


Ik wist pas dat ik de Nederlands Kampioen was toen ik de uitslagen zag. Ik was dolblij.

Het was ook erg leuk om samen met teamgenoot Felix Mulder op het podium te staan, want we hebben veel wedstrijden samen gevaren.
Ik kreeg een paar mooie medailles en een wimpel.

Ik ben trots op ons Coach4SailingTeam, dat zo goed gevaren heeft het afgelopen weekend.


Video prijsuitreiking ONK Optimist Benjamin 2021 in Medemblik: Maurits Melens Kampioen en Felix Mulder 2e


Video van het Coach4SailingTeam op de Trofeo Simone Lombardie 2021

Video van de Ora Cup Ora en het Coach4SailingTeam 2021


                     

Jaarverslag zeiljaar 2021 van Joost Pfeiffer 

Mijn naam is Joost Pfeiffer en ik zeil sinds juni 2020 in het Coach4SailingTeam van trainer-coach Han Beverwijk. Ons team bestaat uit ongeveer 10 zeilers uit verschillende regio’s.

Ik kwam midden in de coronacrisis bij het team. Toch hebben we de kans gekregen om veel te kunnen trainen. Dat deden we vooral in Workum, Muiden en een paar keer bij Colijnsplaat (omdat daar stromend water is).

Uiteindelijk konden we in het najaar de selecties varen in Workum en Medemblik.

Het jaar werd zoals altijd in de herfstvakantie met een heel leuk trainingskamp in Brouwersdam afgesloten zeiljaar. 

Afgelopen winter hebben we veel getraind ter voorbereiding op het seizoen 2021. Helaas zijn er in het begin van het seizoen veel wedstrijden afgelast door corona. We hebben toen wel oefenraces georganiseerd met de teams van KPJP (Kernploeg/Jeugdploeg), KWVL en de Vrijbuiter. Daardoor hebben we toch het gevoel gehad dat we wedstrijden hebben kunnen varen.

We hebben ook internationale wedstrijden gevaren, zoals in Garda (Ora Cup), Nieuwpoort (Nieuwpoortweek en OBK) en in Frankrijk (Cie).

Gelukkig is er nu meer mogelijk zodat we vaker kunnen trainen en weer (hopelijk) alle wedstrijden kunnen varen.

EventAct2021septHalveTeaminRib
Joost, derde van links, met blauwe zonnebril en Rooster-cap samen met zijn teamgenoten in de RIB.


 

                          

 


 Op zaterdag 25 september tijdens de United 4 in Medemblik namen vier teamleden afscheid van het Coach4SailingTeam 2020-2021EventActAfscheidLedenVlagOverdrHainzHan20210926

Audrius, Thije, Kirsten, Tjebbe namen alvast afscheid op deze gezellige bijeenkomst. 

Ook namen we afscheid van Heinz, die als ouder heel veel in zijn RIB als tonnetjesboot de teamzeilers begeleidde. Het team is hem daar erg dankbaar voor!.

Heel veel succes allemaal  in de Laser/Ilca en in de 29-er!


Hierbij een korte terugblik van het afscheidsfeestje: 

 EventActAfscheidLeden 20210925 WA0086EventActAfscheidLeden 20210925 WA0125EventActAfscheidLeden 20210925EventActAfscheidLeden1oudersEventActAfscheidLedenAOverzicht 20210925 EventActAfscheidLedenAudriusHanSergej20210925EventActAfscheidLedenBoydLach 20210925EventActAfscheidLedenHan 20210925EventActAfscheidLedenHan riglog 20210925EventActAfscheidLedenHeinzCadeau 20210925EventActAfscheidLedenIMG 20210925 WA0123EventActAfscheidLedenInscheenEdwinChristel 20210925EventActAfscheidLedenKidsChips 20210925 WA0054EventActAfscheidLedenKirstenFlesEdwin20210925EventActAfscheidLedenSergej20210925 


In januari en februari 2021 werden er wintertrainingen in Muiden gehouden. We trainden in het weekend "ijs en wederdienende".

Zaterdag 23 en zondag 24 januari 2021    

Een verslag van de vierde wintertraining van het Coach4SailingTeam.

Zaterdag was het prima zeilweer.

                                                    Coach4STeamEvents4eWintertrMuiden 1e 23012021

Wind tot max 12 kn en niet veel regen. Zaterdag was er een oefening gericht op het peilen van de bovenboei. Dat ging door de eerste bovenboei aan te raken en onderlangs varen, waarop je meteen naar de layline moest om de echte bovenboei perfect aan te zeilen.

Coach4STeamEvents4eWintertrMuiden 2eLI 23012021        Coach4STeamEvents4eWintertrMuiden 2eRE 23012021

                                                             We konden ook even praten op het water:

                                                    Coach4STeamEvents4eWintertrMuiden 3e 23012021

Bij de nabespreking was er soep van Eric, die was erg lekker! Er waren ook een paar invités bij deze training.
Zondag was er `s ochtends nogal rare muziek in de jongenskleedkamer. We hadden weer de oefening met het peilen van de bovenboei, alleen was er minder wind en meer zon. We hebben daarom even gewacht totdat de wind weer toenam en zijn toen meteen gaan trainen en doordat het zo bewolkt was zakte de wind er niet meer uit.

Coach4STeamEvents4eWintertrMuiden 5e 23012021     Coach4STeamEvents4eWintertrMuiden 6e 23012021

Het was leuk dat we weer op Muiden konden trainen, dank Han, Paul en Eric!!!

Joost Pfeiffer (NED 3281)


3e Wintertraining Optimist 2021 Coach4Sailing 
facultatief voor Coach4SailingTeam, samenwerking met Team KNZ&RV Muiden, 
z
ondag 17 januari 2021 in Muiden                               

17 zeilers met de trainers Eric en Han.

Verslag van Maurits Melens 

Dit weekend zeilden we alleen op zondag in Muiden. Zaterdag lag er sneeuw en was het veel te koud.
Eerst ging iedereen optuigen en toen begon de voorbespreking. We waren met veel kinderen, wel 17.

                      

Daarna gingen we het water op. We deden wedstrijdjes en oefeningen.
Een van de oefeningen was dat je een ander geen vuile wind mocht geven.
Een andere oefening was 1 x fluiten: even zeilnummers moesten tacken, 2 x fluiten: oneven zeilnummers moesten tacken.

We hadden lekker weer, maar eind van de middag ging het regenen en toen was het koud!

Met de nabespreking kregen we warme chocomel en soep van Eric!
Het was mijn beurt om af te wassen, maar dit ging gelukkig niet door want het water was afgesloten.

Groeten van Maurits

                    


 

Eerste Trainingsweekend Coach4SailingTeam 2020-2021 op 24 en 25 oktober

Verslag van Fenna de Vries 

Afgelopen weekend hebben we een gezellig trainingsweekend in Brouwersdam gehad. Het trainingsthema was balans binnen de wind, teambuilding en schoten.  
Het was een super gezellig weekend we hebben met z’n alle veel lol gehad, in de avond nog een spelletje en wat chillen.


In de training hebben up-down baantjes en wedstrijden gedaan.
Tussen de middag op zaterdag gingen we naar de andere kant van het meer om te lunchen. Toen hebben we team foto’s gemaakt en hebben we lekker gegeten.

Daarna hebben we een soort van ‘tussen nabespreking’ gedaan en daarna gingen we klimmen in
een klimtoestel dat boven het water hing ;).

Nadat we de boot hadden afgetuigd en omgekleed waren moesten we van Han onze bedden opmaken.
In de avond hebben we als avondeten spaghetti gegeten en het was heerlijk, ik had mijn hele bord leeg;).

Toen we klaar waren met eten hadden we nabespreking en deden we nog spelletjes en gingen we chillen.
Daarna moesten we naar bed..... :(-

Zondagochtend gingen we ontbijten en onze broodjes hoefden we niet te smeren want tussen de middag kwamen we terug op de kant.

Eenmaal op het water kwam er een harde hagelbui aan en moesten we van de trainer samen bij elkaar
als team even de bui afwachten...

 
                          Zondag tussen de middag kregen we ‘warme’ chocolade melk en soep met wat stokbrood.

Na de training gingen we met z’n allen Han helpen met de RIB en daarna allemaal onze bootjes afspoelen. (ik Fenna) voor mij was dit mijn eerste weekend bij het Coach4CailingTeam van Han.

Het was een super gezellig weekend met een geweldig team! 

 Doei doei, groetjes Fenna, oktober 2020

 


Meer informatie  Def logo C4sailingteam

Het Coach4SailingTeam van Optimistzeilers is het vervolg van het succesvolle zeilteam FamedCoach4SailingTeam. 

10 jaar lang is Fa-med onze hoofdsponsor geweest. 

Het zeilteam FamedCoachSailingTeam met hoofdsponsor Fa-med is op 10 oktober 2010 op gericht voor ambitieuze Optimistzeilers.


Op 12 oktober 2020 is het huidige Coach4SailingTeam opgericht. Het zeilteam bestaat uit 12 Optimistzeilers en het is dus een voortzetting van het FamedCoach4SailingTeam dat sinds 10-10-2010 bestaan heeft. 
LogoCoach4SailingTeamVerkleindJPG

Het Coach4SailingTeam is verheugd met extra ondersteuning van nieuwe sponsoren en adverteerders

Iedere Optimistzeiler kan zich als lid van het Coach4SailingTeam aanmelden. In een intake-gesprek met zeiler en de hoofdtrainer zal beoordeeld worden of de Optimistzeiler lid van het team kan worden.Bekijk het filmpje van Nathalie over het 1e trainingsweekend van het nieuwe Coach4SailingTeam 2021

 

KlIK hier en bekijk één van de promotiefilmpjes van het FamedCoach4SailingTeam


LogoCoach4SailingTeamVerkleindJPG    LogoCoach4SailingTeamSticker640NavyBlueWirrteondergrondLOGO2021 640 Coach4Sailingwwwc4snl     OptiLogo2VierkantwwwLogoCoach4SailingTeamWhiteOnBlackTransparentFinal   LogoCoach4SailingStickerBlauw Klein


Logo640SynopsisLarge 

LogoRoosterSailing


10 jaar lang is Fa-med onze hoofdsponsor geweest van het FamedCoachSailingTeam. 

Dit zeilteam met hoofdsponsor Fa-med is op 10 oktober 2010 op gericht voor ambitieuze Optimistzeilers.


INSCHRIJVEN. INSCHRIJVEN. 

LogoCoach4SailingTeamJPGOrigineel2021

LogoGrootOpti2wwwLogoCoach4SailingTeamWhiteOnBlackTransparentFinal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


     

LogoCoach4SailingTeamSticker640NavyBlueWirrteondergrond                  

 


OptiLogo2VierkantwwwLogoCoach4SailingTeamWhiteOnBlackTransparentFinal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LOGO2021 640 Coach4Sailingwwwc4snl


 LogoCoach4SailingTeamVerkleindJPG