Lidmaatschap

Actueel 2022-2023

Wij zijn een groep ambitieuze Optimistzeilers die onder leiding van toptrainer en coach Han Beverwijk graag nog beter willen leren zeilen. We vormen een hecht team. We trainen hard en met veel plezier. Zeilen is een ervarings-sport. We maken dan ook heel veel uren op het water. Daarnaast worden we gecoacht in het nemen van tactische en strategische beslissingen en werken we aan onze conditie en mentale weerbaarheid. Allemaal aspecten die van belang zijn om in een wedstrijd optimaal te kunnen presteren. En dat willen we graag! 

Succes is geen toeval!
Succes is het gevolg van de juiste focus, inzet en voorbereiding. Daarom volgen we een vooraf vastgesteld trainingsprogramma. Wij hechten daarbij veel waarde aan het groepsproces, zonder de ontwikkeling van de individuele zeiler uit het oog te verliezen. Niet ieder voor zich, maar juist samen een hoger niveau bereiken. 
Dat gevoel willen we graag met anderen delen. Daarom traint ons team vaak met andere (verenigings) teams. Dat doen we op wisselende locaties, bij clubs en bij trainingscentra in binnen- en buitenland. 

Zeilen moet vooral leuk zijn! 
We vergeten bij alles wat we doen natuurlijk nooit dat zeilen vooral leuk moet zijn. Dat is en blijft voor ons het allerbelangrijkste! We kiezen tijdens onze trainingen en wedstrijden altijd voor een juiste mix van presteren en ontspannen. Na een periode van hard werken, is er bij ons altijd tijd om te ‘chillen’.

Heb je belangstelling voor ons team of lijkt het je leuk om een een keer mee te komen trainen, neem dan contact met ons op!


Meer informatie


Hoe kom ik in het Coach4SailingTeam 2022-2023? 

Optimistzeilers kunnen na een intake-gesprek en/of na scouting door de hoofdtrainer aan het team worden toegevoegd. 

Per trainingsjaar zijn er 3 momenten waarop nieuwe zeilers aan het team kunnen worden toegevoegd:

  1. Direct na de laatste najaars Optimisten OCN Sectiewedstrijd. Dit is het meest gebruikelijke moment.
  2. Direct na de Dutch Youth Regatta.
  3. In speciale gevallen en bij uitzondering: Na overleg met de hoofdtrainer en een commissie gevormd door drie ouders. 

Het aantal toegelaten zeilers mag in dit speciale geval het maximum van 30% van het aantal teamleden in februari van dat jaar niet overschrijden. Het karakter, de opbouw van het bestaande team dient in dit geval  zoveel mogelijk behouden te blijven.  

In alle gevallen geldt: 
De hoofdtrainer beslist op grond van zijn selectiecriteria of een zeil(st)er tot het team toetreedt.

Ben je als Optimistzeiler geïnteresseerd om aan dit team deel te nemen,
stuur ons dan je gegevens met behulp van dit formulier.

Mail ons voor deelname of informatie over Coach4SailingTeam

Als u meer informatie wenst, vul dit formulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.